Peymannia B, Bitarafan L, Hosseini A. Evaluation and comparison of executive functions and false memory in the elderly. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (5) :108-117
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-606-fa.html
1- استادیار، گروه روانشناسی ، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، bpeymannia@yahoo.com
2- دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران
3- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده: (2870 مشاهده)
مقدمه: نقایص فرآیندهای شناختی، ویژگی معمول افراد سالمند است و به نظر میرسد هر نقصی در این فرآیندها میتواند بر سایر تواناییها و رفتارهای دیگر این گروه تأثیر بگذارد.
هدف: هدف پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرائی و حافظهی کاذب در دو گروه از سالمندان ۶۰ تا ۷۰ ساله و ۷۱ تا ۸۰ ساله شهر تهران بود.
روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی-مقایسهای است. جامعهی آماری شامل کلیه افراد بالای ۶۰ سال مراجعه کننده به سازمان امور بازنشستگان شهر تهران در سال ۱۳۹۷ بود که دو گروه ۱۰۰ نفری از سالمندان ۶۰ تا ۷۰ ساله و ۷۱ تا ۸۰ ساله به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش از آزمون دستهبندی کارتهای ویسکانسین و آزمون حافظهی کاذب استفاده گردید. دادهها با استفاده از روش آمار توصیفی و مانوا تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که سالمندان گروه ۷۱ تا ۸۰ سال عملکرد ضعیفتری در آزمون دستهبندی کارتهای ویسکانسین نسبت به گروه ۶۰ تا ۷۰ سال داشتند. همچنین حافظهی کاذب در گروه سالمندان ۶۰ تا ۷۰ سال در خرده مقیاسهای فراخوانی کاذب و بازشناسی کاذب به طور معناداری پایینتر از افراد گروه ۷۱ تا ۸۰ سال بود.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش کارکردهای اجرائی و حافظهی کاذب با افزایش سن در سالمندان رو به ضعف میگذارند. بنابراین ارائهی خدمات توانمندی شناختی جهت ارتقای کارکردهای اجرایی سالمندان اهمیت ویژهای دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/5/9 | پذیرش: 1398/8/4 | انتشار: 1398/9/10