Raiisi F, Riyassi M. Predicting the rate of procrastination of university students based on internet addiction and metaphorical perception of time during the Corona virus outbreak. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2022; 9 (1) :73-83
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-1378-fa.html
1- دکترای علومشناختی زبان، موسسه آموزش عالی شناختی، تهران، ایران ، elhamaraiisi@gmail.com
2- دکترای علومشناختی زبان، موسسه آموزش عالی شناختی، تهران، ایران
چکیده: (2186 مشاهده)
مقدمه: شیوع کرونا سبک زندگی افراد را تغییر داده است و به دلیل ماهیت اینترنتی شدن در این دوران، درک زمان نیز دستخوش تغییر شده است و نوعی اهمالکاری را در دانشجویان به ارمغان آورده است.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان با اهمالکاری دانشجویان در دوران شیوع ویروس کرونا بود.
روش: روش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان شهر تهران و مشهد در دوران شیوع ویروس کرونا در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. بدین منظور از ۲۵۰ دانشجو از طریق اینستاگرام بهصورت داوطلبانه خواسته شد تا پرسشنامه درک استعاری زمان رئیسی و مقدسین (۲۰۲۰)، اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) و اهمالکاری تاکمن (۱۹۹۱) را تکمیل کنند. روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره بود. سپس دادهها از طریق نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان در دوران شیوع ویروس با میزان اهمالکاری دانشجویان در این زمان ارتباط دارند (۰/۰۵<P). همچنین اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان به ترتیب ۱۷/۸ و ۱۴/۶ درصد میتوانند اهمالکاری را پیشبینی کنند.
نتیجهگیری: در نتیجه میتوان گفت که میزان اهمالکاری دانشجویان براساس اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان در دوران شیوع ویروس کرونا قابل پیشبینی است. پیشنهاد میشود محققان و پژوهشگران در مطالعات خود در زمینه اهمالکاری در این دوران، به عوامل شناختی مانند درک استعاری زمان و عوامل رفتاری مانند اعتیاد به اینترنت توجه بیشتری داشته باشند
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/9/30 | پذیرش: 1400/12/18 | انتشار: 1401/1/7