دوره 8، شماره 1 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tajalli G, Sabaghi Renani S. Predicting triangulation based on the dimensions of family adaptability, coherence, personality characteristics of oneself and spouse, along with emotional experiences of the spouse among married women. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 8 (1) :1-14
تجلی گلزار، صباغی رنانی سمیه. پیش‌بینی مثلث سازی براساس ابعاد انطباق پذیری خانوادگی، انسجام، ویژگی‌های شخصیت خود و همسر و تجربه‌های هیجانی نسبت به همسر در زنان متاهل. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1400; 8 (1) :1-14

1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، g.tajally@gmail.com
2- دانشجوی دکتری روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مقدمه: مثلث ‌سازی، هم‌ داستان شدن یک فرزند یا شخص ثالثی با یک والد علیه والد دیگر است .
هدف: هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی مثلث سازی براساس ابعاد انطباق پذیری خانوادگی، انسجام، ویژگی‌های شخصیت خود و همسر و تجربه‌های هیجانی نسبت به همسر در زنان متأهل اصفهان بود.
روش: روش پژوهش توصیفی –همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متاهل اصفهان در سال ۱۳۹۷ بود. نمونه شامل ۲۲۰ زن متاهل در اصفهان بود که به روش نمونه‌­گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه‌ی انسجام و انطباق پذیری خانواده (اولسون و همکاران، ۲۰۰۶)، مثلث سازی (بهرامی و یوسفی، ۱۳۹۶)، پنج عاملی شخصیت مبتنی بر شناخت همسر (شاه محمدی و یوسفی، ۱۳۹۶)، تجربه هیجانی نسبت به همسر(غفرالهی و یوسفی، ۱۳۹۷) بود. داده‌های جمع‌آوری شده توسط ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام ، تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده‌های جمع‌آوری شده از طریق نرم افزار ۲۲ SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بین مثلث سازی و هیجانات منفی (۳۵/۰۱۶)، انسجام بی قیدوبند(۰/۳۸)، وجدان‌گرایی همسر(۰/۳۲۷)، انطباق پذیری سخت گیرانه (۰/۵۸۷-)، روان رنجوری زن (۰/۶۰۷)، هیجانات مثبت (۰/۵۲۸-)، انطباق بی نظم (۰/۲۴۸-) رابطه ی معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: از نتایج پژوهش حاضر می‌توان در جهت شناخت مثلث سازی در مشاوره‌های زوجی بهره جست و مطابق با آن روش‌های پیشگیرانه و مداخلات مناسبی  را به کار گرفت.
دریافت: 1399/10/3 | پذیرش: 1399/12/13 | انتشار: 1400/1/21