دوره 6، شماره 4 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 89-80 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahovisi S, Goodarzi M, Ezatpour E E. A comparison between attachment styles and love styles in couples raised in divorce and normal families. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (4) :80-89
URL: http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-599-fa.html
شاه اویسی سمیرا، گودرزی محمود، عزت پور عمادالدین. مقایسه بین سبک‌های دلبستگی و عشق‌ورزی در زوج‌های بزرگ شده در خانواده‌های طلاق و عادی. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (4) :80-89

URL: http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-599-fa.html


1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
2- استادیار، گروه مشاوره خانواده ، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران ، mg.sauc@gmail.com
چکیده:   (3503 مشاهده)
مقدمه: دلبستگی و عشق‌ورزی سبک­‌هایی هستند که بر روابط اولیه در محیط خانواده تأکید داشته و به‌عنوان عامل پایدار و چند نسلی تلقی می‌شوند.
هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین تفاوت سبک‌های دلبستگی و عشق‌ورزی در زوج‌های بزرگ شده در خانواده طلاق و عادی انجام گردید.
روش: مطالعه حاضر از نوع علّی- مقایسه‌­ای بود. از بین جامعه آماری پژوهش حاضر که شامل کلیه زوج­های ساکن شهر دیواندره بودند، ۵۰ زوج بزرگ شده در خانواده طلاق (۲۵ زن و ۲۵ مرد) و ۵۰ زوج بزرگ شده در خانواده عادی (۲۵ زن و ۲۵ مرد) به روش نمونه­‌گیری در دسترس به عنوان دو گروه مورد مطالعه انتخاب شدند. آزمون سبک‌های دلبستگی کولینز و رید (۱۹۹۰) و مقیاس سبک‌های عشق‌ورزی هندریک و هندریک (۱۹۹۶) به عنوان ابزارهای جمع­‌آوری اطلاعات بر روی آزمودنی­‌ها اجرا شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات سبک‌های دلبستگی و عشق­‌ورزی در زوج‌­های بزرگ شده در خانواده‌های طلاق و عادی تفاوت آماری معناداری وجود دارد. به طوری که میانگین نمرات زوج‌های بزرگ‌شده در خانواده­‌های طلاق در سبک‌های دلبستگی ایمن، اجتنابی و سبک­‌های عشق‌ورزی بازیگرانه و شهوانی بیشتر از زوج‌های بزرگ شده در خانواده­‌های عادی بود؛ اما میانگین نمرات زوج‌های بزرگ‌شده در خانواده‌­های عادی در سبک دلبستگی اضطرابی، سبک‌­های عشق‌ورزی رمانتیک، دوستانه و فداکارانه در مقایسه با زوج‌های بزرگ‌شده در خانواده‌­های طلاق به طور معناداری بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: سبک‌های دلبستگی و عشق‌ورزی نقش مهمی در ثبات خانواده و پایداری این نهاد اجتماعی دارند و این موضوع ایجاب می‌کند در مراکز مشاوره پیش از ازدواج و طلاق توجه بیشتری به آن معطوف شود.
متن کامل [PDF 830 kb]   (1576 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/7/1 | انتشار: 1398/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry

Designed & Developed by : Yektaweb