دوره 6، شماره 4 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 54-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rashtbari A, Yousefi F, Saed O. A minireview on the contrast avoidance model of worry and generalized anxiety disorder. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (4) :37-54
رشتبری علیرضا، یوسفی فایق، ساعد امید. مروری کوتاه بر مدل اجتناب از تغییر نگرانی و اختلال اضطراب فراگیر. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (4) :37-54

1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- دانشیار، گروه روان‌پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3- استادیار گروه روان‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران ، o.saed@zums.ac.ir
مدل اجتناب از تغییر ادعا می­کند که ترس اصلی افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (اختلال اضطراب فراگیر) تغییر هیجانی منفی است و آن‌ها از نگرانی برای ایجاد و حفظ حالت هیجانی منفی و پایدار استفاده می­‌کنند تا به این طریق بتوانند از تغییر هیجانی منفی اجتناب کنند. از سوی دیگر، بودن در حالت هیجانی منفی، احتمال تجربۀ تغییر هیجانی مثبت را افزایش می­‌دهد و تقویت منفی که از تغییر هیجانی مثبت دریافت می­‌کنند، نگرانی آن‌ها تداوم می­‌بخشد. هدف مطالعۀ حاضر، مروری کوتاه بر مدل اجتناب از تغییر، بررسی مطالعات حمایت­‌کننده از اصل­­‌های آن و مقایسۀ مدل اجتناب از تغییر با مدل­‌های کنونی نگرانی و اختلال اضطراب فراگیر است. در پایان پیشنهاد‌های پژوهشی در قالب مسیر آینده برای این مدل معرفی شده است.
دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1398/7/10