دوره 6، شماره 4 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 79-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassan Beygi P. Standardization of the Rorschach Test among drug addicted people. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (4) :68-79
حسن بیگی پرستو. هنجاریابی آزمون رورشاخ در بین افراد معتاد به مواد مخدر. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (4) :68-79

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران ، parastohasanbeigi@gmail.com
مقدمه: اعتیاد پدیده‌ای است اجتماعی که دامنه‌ی آسیب‌رسانی و تخریب آن در میان افراد جامعه نسبت به آسیب‌های اجتماعی دیگر، بسیار گسترده‌تر است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین هنجارهای آزمون رورشاخ در بین افراد معتاد به مواد مخدر انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق حاضر، افراد معتاد به مواد مخدر موجود در مراکز ترک اعتیاد شهرستان قروه در سال ۱۳۹۶ به تعداد ۳۰ نفر بود که از طریق آزمون رورشاخ مورد بررسی قرار گرفتند.
روش: روش تحقیق حاضر از نظر هدف بنیادی- کاربردی بوده، از نظر استراتژی، از نوع توصیفی و از نظر تجزیه‌ و تحلیل داده ها، از نوع تحلیل محتوا بود.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که افراد معتاد به مواد مخدر در نمایه‌های نقص در کنار آمدن و مدارا کردن با میانگین ۵، نمایۀ ادراکی- تفکر با میانگین ۴ و نمایۀ وسواس فکری عملی با میانگین ۴، دارای اختلال بودند. شاخص EA با میانگین ۵، es و Adj es  با میانگین ۱۰، D و Adj D  با میانگین ۱- و EBPer با نمره N/A، تفاوت معناداری با سایر شاخص‌ها داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده حاکی از وجود استرس، وسواس، بازداری هیجانات، درون نگری منفی، روابط اجتماعی ضعیف و پردازش ضعیف اطلاعات در آن‌هاست. این افراد به دلیل تفکر و ارزش‌های انعطاف ناپذیر، دچار خطا در قضاوت و تصمیم‌گیری شده و برای انکار واقعیت و مواجهه با موقعیت آزاردهنده به فانتزی پناه می‌برند.
واژه‌های کلیدی: هنجاریابی، رورشاخ، اعتیاد، مواد مخدر
دریافت: 1398/2/8 | پذیرش: 1398/6/20 | انتشار: 1398/7/10