دوره 6، شماره 1 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 106-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhavan Abiri F, Shairi M R, Gholami Fesharaki M. The investigation of psychometric properties of Frost Multidimensional Perfectionism Scale (FMPS). Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (1) :87-106
اخوان عبیری فاطمه، شعیری محمدرضا، غلامی فشارکی محمد. بررسی ویژگی های روان‌سنجی مقیاس کمال گرایی چندبعدی فراست (FMPS). مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (1) :87-106

1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه روانشناسی بالینی ، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، shairigm@gmail.com
3- استادیار، گروه آمار زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مقدمه: کمال­گرایی استعدادی متضمّن معیارهای بالای عمل و خودارزیابی­های انتقادی است. مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست به­عنوان ابزار سنجش کمال­گرایی، جهت استفاده، نیازمند وارسی ویژگی­های روان‌سنجی در نمونه­های ایرانی است.
هدف:هدف پژوهش حاضر، تعیین ویژگی­های روان‌سنجی مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست در نمونه­های غیر بالینی ایرانی بوده است.
روش: در این مطالعۀ توصیفی، مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست روی ۳۰۴ دانشجوی کارشناسی و دکتری حرفه‌ای دانشگاه شاهد اجرا شد. به ­منظور محاسبۀ پایایی، از روش­های همسانی درونی و دو نیمه‌سازی و جهت بررسی اعتبار همگرا، از پرسشنامۀ تجارب مربوط به روابط نزدیک، پرسشنامۀ پنج­وجهی ذهن آگاهی، پرسشنامۀ کوتاه نظم جویی شناختی هیجان و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس استفاده شد. ساختار عاملی مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی وارسی گردید.
یافته ­ها: تحلیل داده­ ها اعتبار و پایایی قابل­ قبولی را از این ابزار در نمونۀ غیر بالینی ایرانی نشان داد. ساختار شش عاملی مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست نیز تأیید گردید.
نتیجه­ گیری: یافته­ های تحقیق حاضر مؤیّد استفاده از مقیاس کمال­گرایی چندبعدی فراست در پژوهش ­های روان‌شناختی و تلاش­ های بالینی است.
دریافت: 1397/8/5 | پذیرش: 1397/10/18 | انتشار: 1398/2/3