دوره 5، شماره 6 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 6 صفحات 99-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehriar O, Asghari F, Nemati S, Sadeghi A, Salehpoor G. Body Images of the rhinoplasty definitive candidates before surgery: Findings from a case-control study and based-gender. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 5 (6) :85-99
URL: http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-576-fa.html
مهریار اویس، اصغری فرهاد، نعمتی شادمان، صادقی عباس، صالح پور قاسم. تصاویر بدنی متقاضیان قطعی رینوپلاستی پیش از اقدام به جراحی: یافته‌هایی از یک مطالعه مورد شاهدی و جنسیت مدار. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1397; 5 (6) :85-99

URL: http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-576-fa.html


1- کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات گیلان، رشت، ایران.
2- استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
3- استاد، مرکز تحقیقات بیماریهای بینی، سینوس، گوش و قاعده جمجمه، گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گیلان، ایران.
4- دانشیار،گروه علوم تربیتی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
5- دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، گروه‌ روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، شیراز، ایران.
چکیده:   (2945 مشاهده)
مقدمه: به نظر می­ رسد متقاضیان رینوپلاستی تصویر بدنی ضعیف­تری از خود داشته و این موضوع می ­تواند در تصمیم آن‌ها بر انجام جراحی تأثیرگذار باشد.
هدف: پژوهش حاضر به ارزیابی تصاویر بدنی دو گروه از متقاضیان رینوپلاستی و شاهد پیش از انجام جراحی و به تفکیک جنسیت می ­پردازد.
روش‌: این مطالعه از نوع مورد- شاهد بوده که در آن ۱۳۶ متقاضی رینوپلاستی و ۱۳۶ فرد گواه در بیمارستان امیرالمؤمنین شهر رشت به صورت نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و از طریق پرسشنامه روابط چند بعدی خود- بدن (MBSRQ) مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل داده ­ها با استفاده از تحلیل­ کواریانس چند متغیری (MANCOVA) و به صورت طرح فاکتوریل ۲×۲ صورت پذیرفت.
یافته ­ها: اثر اصلی عامل گروه نشان داد که متقاضیان رینوپلاستی در قیاس با گروه شاهد به طور معناداری از میانگین نمرات بالاتری در مؤلفه گرایش به تناسب و میانگین نمرات پایین­تری در مؤلفه رضایت از نواحی بدنی برخوردارند (۰/۰۵>P)؛ در این میان اثر اصلی عامل جنسیت در هیچ یک از ابعاد تصویر بدنی معنادار نشد؛ اما اثر تعاملی گروه × جنسیت نشان داد که مردان متقاضی رینوپلاستی از پایین­ترین میزان رضایت از نواحی بدنی برخوردارند (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: تمایل بالاتر متقاضیان رینوپلاستی به تناسب و رضایت پایین آن‌ها از نواحی بدنی خود به ویژه بینی می­تواند از جمله مؤلفه‌های سوق­ دهنده آن‌ها به انجام جراحی باشد. از این رو طرح پایش، ارزیابی و مداخله روان­شناختی این بیماران پیش از اقدام به جراحی به منظور بهبود تصویر بدنی توصیه می‌­گردد.
متن کامل [PDF 866 kb]   (1294 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/5/27 | پذیرش: 1397/10/2 | انتشار: 1397/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry

Designed & Developed by : Yektaweb