دوره 6، شماره 4 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 151-136 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sotoudeh Z, Ghorbani M. The effect of hypnosis on the reduction of mental and physical diseases. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (4) :136-151
ستوده زهرا، قربانی مریم. روند تأثیر هیپنوتیزم بر کاهش مشکلات و بیماری‌های روانی و جسمی. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (4) :136-151

1- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- استادیار، گروه روان شناسی، دانشکده روان شناسی، دانشگاه پیام نور،تهران، ایران ، ghorbani_psyc@yahoo.com
مقدمه: بر اساس مطالعات بشر، مشکلات روحی و روانی تأثیرات جبران‌ناپذیری در جسم انسان می‌گذارد. امروزه هیپنوتیزم یکی از روش‌های درمانی در بسیاری از حیطه‌های علوم پزشکی و روانشناسی است. متخصصان این رشته از این شیوۀ درمان جهت بهبود بیماران استفاده کرده‌اند.
هدف: از پژوهش حاضر بررسی روند تأثیر هیپنوتیزم بر کاهش مشکلات روانی و جسمی است.
روش: پژوهش به شیوه مروری- تحلیلی است. در این مقاله به بررسی مجموع پژوهش‌های انجام‌شده در زمینه اثر هیپنوتیزم بر کاهش مشکلات و بیماری‌های روانی و جسمی پرداخته شده است.
یافته ها: نتایج حاکی از آن بوده است که هیپنوتراپی قابلیت اثرگذاری به منظور کاهش مشکلات در زمینه های مختلف را دارد و می‌توان جهت بهبود روند بیماری و کاهش اضطراب و استرس بیمار از آن استفاده نمود.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد هیپنوتیزم به عنوان یکی از درمان های مؤثر در زمینه اختلالات می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/3/17 | پذیرش: 1398/6/30 | انتشار: 1398/7/10