دوره 3، شماره 4 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1395 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 47-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeidi M, Shamsalizadeh N, Yousefi F. The effectiveness of cognitive behavior therapy on sexual dysfunction after hysterectomy in women referred to Besat hospital in Sanandaj. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2016; 3 (4) :39-47
سعیدی منیژه، شمس علیزاده نرگس، یوسفی فائق. بررسی اثربخش درمان شناختی رفتاری بر اختلالات جنسی متعاقب هیسترکتومی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1395; 3 (4) :39-47

1- علوم و تحقیقات دانشگاه ازاد سنندج ، saeedi.m47@gmail.c0m
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده:                                                                                                                                                                                  مقدمه:مشکلات کنشهای جنسی یکی از عوارض روانشناختی هیسترکتومی است که می تواند تهدیدی برای زنگی مشترک باشد.                                   هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثر بخشی درمان شناختی رفتاری بر اختلالات جنسی متعاقب هیسترکتومی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج می باشد.                                                                                                                                                                                   مواد و روشها: این پژوهش مداخله ای از نوع قبل و بعد با گروه کنترل و آزمایش بود. جامعه آماری شامل زنان که در طی یک سال در بیمارستان بعثت سنندج تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفته بودند.تعداد نمونه 60 نفر بوده و30 نفر از آنان به صورت تصادفی به عنوان گروه کنترل و 30 نفر به عنوان گروه آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین بعد از درمان شناختی انجام شده ابزار اندازه گیری پرسشنامه  FSFI  جهت بررسی عملکرد جنسی زنان استفاده شد.                                                                                                                                                                                                    یافته ها:نتایج نشان داد که آموزش CBT تاثیر معنی داری           p<_0001              بر نقص عملکرد جنسی داشته است.                                       نتیجه گیری: نتایج نشان داذ که درمان شناختی رفتاری بر میزان رضایت مندی جنسی زنان تاثیر مثبت داشت. اما در میزان درد جنسی تاثیری نداشت.

دریافت: 1395/10/2 | پذیرش: 1395/10/2 | انتشار: 1395/10/2