Dehghan H R, Yousefi F, Mohammadzadeh S. Investigation of the relationship between substance abuse, smoking, alcohol drinking and attempted suicide in children and adolescents. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 7 (6) :1-11
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-926-fa.html
1- دستیار روانپزشکی، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2- دانشیار، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3- استادیار، گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، Dr.mohammadzadeh86@gmail.com
چکیده: (3382 مشاهده)
مقدمه: خودکشی کودکان و نوجوانان، از دغدغههای حوزه سلامت بوده و سیر صعودی آن حیطههای بیولوژی، سایکولوژی و اجتماعی را در برمیگیرد.
هدف: بررسی خصوصیات دموگرافیکی و ارتباط مصرف مواد، سیگار و الکل توسط والدین و شخص با اقدام به خودکشی در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال بود.
روش: این پژوهش به روش مورد-شاهدی در گروه سنی ۶ تا ۱۸ در سال ۱۳۹۸ و در شهر سنندج و برآورد حجم نمونه ۴۰ نفر در هر گروه اصلی و کنترل انجام و شیوه نمونهگیری تصادفی و بر اساس ترتیب زمانی مراجعه به بیمارستانها بوده است. ۴۴ نفر شامل ۲۶ دختر و ۱۸ پسر در گروه اصلی و ۴۲ نفر در گروه کنترل از نظر سن، جنس، سکونت روستا یا شهر همسانسازی گردیدند. ابزارها: ۱) چکلیست خودساخته ۲) پرسشنامه خودکشی بک. همچنین، اطلاعات وارد نرمافزار آماری ۲۲SPSS گردید و از میزان و درصد، میانگین و انحراف استاندارد برای محاسبه اهداف توصیفی و از کایسکوار برای تحلیل اهداف تحلیلی استفاده شد.
یافتهها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه در گروه اصلی ۱۴/۲۹ سال و در گروه کنترل ۱۳/۵ سال بود. در اقدام کنندگان به خودکشی ۱۳ نفر سیگار، ۱۲ نفر الکل و ۷ نفر مصرف مواد و در پدران ۲۸ نفر سیگار، ۱۳ نفر الکل و ۱۰ نفر مواد مصرف داشتند که با خودکشی فرزند رابطه معنیدار گزارش گردید (P<۰/۰۵). بین مصرف سیگار، مواد و الکل توسط مادر با خودکشی فرزند رابطه معنیداری یافت نشد. (۰/۰۵<P).
نتیجهگیری: فراوانی این مشکل در کردستان و همبودی با مصرف مواد، سیگار و الکل، برنامهریزی و مداخله سیاستگذاران و مجریان سلامت و امور اجتماعی برای توقف سیر صعودی را میطلبد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/7/23 | پذیرش: 1399/9/29 | انتشار: 1399/11/21