دوره 5، شماره 5 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 5 صفحات 80-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khakpoor S, Yousefi F, Saed O. Anxiety Sensitivity and Obsessive-Compulsive Disorder: A Mini Review. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2018; 5 (5) :69-80
خاکپور ساحل، یوسفی فایق، ساعد امید. مروری مختصر بر حساسیت اضطرابی و اختلال وسواسی- جبری. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1397; 5 (5) :69-80

1- ، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان
2- گروه روان‌پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
3- گروه روان‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران ، o.saed@zums.ac.ir

چکیده

اختلال وسواسی- جبری یکی از اختلال­های روانی شایع است که بر اکثر جنبه­های زندگی فرد اثر می‌گذارد. در این راستا مطالعات مختلفی به بررسی عوامل زیربنایی در سبب­شناسی این اختلال پرداخته­اند. یکی از این عوامل حساسیت اضطرابی است که به ترس از حس‌های بدنی مرتبط با اضطراب اشاره دارد. حساسیت اضطرابی می­تواند به طرق مختلفی مانند ترس از دست دادن کنترلِ توانایی‌های ذهنی، ترس از نشانه­های بدنی و همچنین حساسیت نسبت به ارزیابی منفی دیگران در این اختلال نقش داشته باشد. از طرفی بررسی مدل‌های ابعادیِ اختلال وسواسی- جبری نشان داد که هر یک ازفنوتیپ­های این اختلال با وجوه مختلفی از سازۀ حساسیت اضطرابی در ارتباط هستند. درنهایت بررسی درمان­های موجود حاکی از آن است که حساسیت اضطرابی را می­توان به‌عنوان یک عامل درمانی مهم در درمان اختلال وسواسی- جبری در نظر گرفت.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/5/4 | پذیرش: 1397/9/13 | انتشار: 1397/9/24