دوره 6، شماره 1 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 63-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saberi Fard F, Hajiarbabi F. The relationship between family emotional climate with emotional self-regulation and resilience in university’s students. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (1) :49-63
صابری فرد فرشته، حاجی اربابی فاطمه. رابطه جو عاطفی خانواده با خود تنظیمی هیجانی و تاب‌آوری در دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (1) :49-63

1- کارشناسی ارشد مشاوره، مرکز سلامت روان جویندگان سعادت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور، نیشابور، ایران
2- استادیار، گروه روانشناسی، موسسه اموزش عالی کاویان، مشهد، ایران ، Arbabi.f777@yahoo.com
مقدمه: شناسایی عوامل مرتبط با جو عاطفی خانواده از مهم‌ترین اهداف پژوهشی روان‌شناسی خانواده است.
هدف: این پژوهش با هدف بررسی رابطه جو عاطفی خانواده با خود تنظیمی هیجانی و تاب‌آوری دانشجویان انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد بود که در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۹۷ مشغول به تحصیل بودند.
روش: روش این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انجام پذیرفت و شامل ۱۵۰ دانشجو بود. ابزار پژوهش شامل سه پرسشنامه جو عاطفی خانواده (هیل برن، ۱۹۶۴)، پرسشنامه خود تنظیمی هیجانی (هافمن و کاشدان، ۲۰۱۰) و پرسشنامه تاب‌آوری (کاتر و دیویدسون، ۲۰۰۳) بوده است. داده‌ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد، جو عاطفی خانواده با خودتنظیمی هیجانی و تاب‌آوری ارتباط معناداری دارد (۰/۰۵>
P).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت، تنظیم هیجانات و تاب‌آوری دو متغیر مهمی هستند که با جو عاطفی خانواده در دانشجویان مرتبط است.
دریافت: 1397/7/17 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/3