دوره 5، شماره 5 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 5 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khazaei A, Shamsipour H, Davazdah Emamy M H. The effectiveness of Group well-being Therapy on marital satisfaction and psychological well- being among housewives . Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2018; 5 (5) :43-52
خزایی امیر، شمسی پور حمید، دوازده امامی محمد حسن. اثربخشی بهزیستی درمانی گروهی بر رضایت زناشویی و بهزیستی روان شناختی زنان خانه دار . مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1397; 5 (5) :43-52

1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ، Amirkhazaei2015@gmail.com
2- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
مقدمه: رضایت زناشویی و بهزیستی روان‌شناختی دو مؤلفه سلامت روان می‌باشند که ارتقای آن‌ها رابطه معکوسی با اختلالات شایع مانند افسردگی و اضطراب دارد.
هدف: پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بهزیستی درمانی گروهی بر رضایت زناشویی و بهزیستی روان‌شناختی زنان خانه‌دار است.
روش: پژوهش نیمه آزمایشی با پیش و پس‌آزمون و گروه کنترل، نمونه ۳۰ زن خانه دار ۲۰ تا ۵۰ ساله به روش نمونه‌گیری دسترس انتخاب و در دو گروه ۱۵ نفری آزمایش و کنترل گمارش شدند. ابزارها شامل پرسشنامه­ی رضایت زناشویی انریچ و بهزیستی روان­شناختی ریف، درمان ۸ جلسه­ی ۹۰ دقیقه ای ۲ جلسه در هفته اجرا و ۲ مرحله ارزیابی صورت گرفت، پیش و پس از مداخله.
یافته ها: تحلیل کوواریانس نشان داد بهزیستی درمانی گروهی بر رضایت زناشویی و بهزیستی روان‌شناختی زنان خانه‌دار مؤثر است.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته ها می‌توان از بهزیستی درمانی در افزایش رضایت زناشویی و بهزیستی روان‌شناختی زنان خانه‌دار استفاده کرد.

دریافت: 1397/4/30 | پذیرش: 1397/8/28 | انتشار: 1397/9/24