دوره 6، شماره 6 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 6 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babaei Bonab S, Fattah Pour Marandi M. The relationship between Yoga exercises and social physical anxiety in athletic girls. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2020; 6 (6) :30-39
بابایی بناب سولماز، فتاح پور مرندی مرتضی. بررسی ارتباط بین تمرینات یوگا و اضطراب بدنی اجتماعی در دختران ورزشکار. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (6) :30-39

1- استادیار، علوم ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران ، so_babaei@yahoo.com
2- استادیار، علوم ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران
مقدمه: اضطراب بدنی اجتماعی به‌عنوان یکی از بیماری­‌های شایع عصر حاضر که عامل بسیاری از آشفتگی­‌ها در زمینه‌های گوناگون زندگی دختران جوان شده است و موجب کاهش عزت نفس آن‌ها می­‌شود.
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین ۱۲ هفته تمرین یوگا و اضطراب بدنی اجتماعی در دختران ورزشکار بود.
روش: مطالعه حاضر از نوع همبستگی- مقایسه­‌ای است. جامعه­‌ی آماری مطالعه، دختران شرکت‌کننده در کلاس‌­های یوگا بودند که از بین آن‌ها ۲۰۱ نفر بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند و مقیاس‌­های فعالیت بدنی و اضطراب بدنی اجتماعی هارت و همکاران (۱۹۹۸) در اختیار آن‌ها قرار گرفت. برای تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
یافته­‌ها: نتایج نشان داد که بین اضطراب بدنی اجتماعی و شاخص­‌های فعالیت بدنی در کل نمونه آماری ارتباط معنا­داری وجود دارد که جهت ارتباط منفی است (۰/۰۵p<)؛ بنابراین با افزایش هر یک از شاخص­‌های فعالیت بدنی میزان اضطراب بدنی اجتماعی کاهش یافته است.
نتیجه‌گیری: در نتیجه می­توان گفت که ورزش سودمندی­­‌های مضاعفی دارد به این دلیل که به افراد کمک می‌کند، احساس بهتری در مورد خود داشته باشند. بر این اساس با حفظ فعالیت بدنی منظم به تدریج از نقش انگیزاننده اضطراب بدنی اجتماعی کاسته می­‌شود و ورزشکاران به اهداف خود در تناسب اندام می­‌رسند.
دریافت: 1398/8/7 | پذیرش: 1398/10/2 | انتشار: 1398/11/10