دوره 6، شماره 2 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 26-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nekounam A, Etemadi S, Piranaghash Tehrani S. Check the relation sexual satisfaction with marital stress, marital satisfaction and psychological symptoms of coronary artery bypass graft heart patients. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2019; 6 (2) :16-26
نکونام آسیه، اعتمادی ثریا، پورنقاش تهرانی سید سعید. بررسی رابطه رضایت جنسی با استرس زناشویی، رضایت زناشویی و علائم روانشناختی بیماران قلبی بای پس عروق کرونر. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1398; 6 (2) :16-26

1- کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران ، asieh.neko.nam@ut.ac.ir
2- استادیار، گروه روانشناسی ، پردیس فارابی دانشگاه تهران ، قم، ایران
3- دانشیار ، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران
مقدمه:بیماری قلبی یکی از رایج­ترین بیماری­‌های شناخته شده در کل جهان است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت رضایت جنسی با استرس زناشویی، رضایت زناشویی و علائم روانشناختی بیماران قلبی بای­پس عروق کرونر و رابطه بین آن­ها  اجرا شد.
روش: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است. نمونه پژوهش حاضر شامل ۳۰۰ نفر که به شیوه­‌ی هدفمند از بین بیماران قلبی که عمل قلب باز شده بودند و  برای شرکت در برنامه توانبخشی به بیمارستان قلب تهران مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. برای جمع آوری داده­‌ها از پرسشنامه­‌های رضایت جنسی هادسون، انریچ۴۷، استرس زناشویی استکهلم تهران و اضطراب، استرس و افسردگی ۲۱ استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی و  همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره، ۲۴ SPSS استفاده شد.
یافته‌ها: یافته­‌های بدست آمده از پژوهش حاضر بین رضایت جنسی با افسردگی، استرس، اضطراب و استرس زناشویی همبستگی معکوس و معنادار وجود دارد، اما بین رضایت جنسی با رضایت زناشویی همبستگی معنادار مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سازه های رضایت زناشویی، استرس زناشویی، اضطراب، افسردگی و استرس توانستند ۱۰/۰% از تغییرات رضایت جنسی تبین کنند.
نتیجه‌گیری:می­توان گفت با کنترل هر یک از این مولفه­‌ها سایر مولفه‌­های روانشناختی تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
دریافت: 1397/9/5 | پذیرش: 1397/11/27 | انتشار: 1398/3/25