دوره 5، شماره 3 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 65-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

zarei H A, Gibi A. Prediction of Internet addiction based on emotion seeking and identity styles in students. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2018; 5 (3) :53-65
زارعی حیدر علی، غیبی اکرم. پیش‌بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس هیجان خواهی و سبک‌های هویت در دانش‌آموزان. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1397; 5 (3) :53-65

1- روان‌شناسی تربیتی، گروه روان شناسی، واحد خوی،ایران ، alizarei@iaukhoy.ac.ir
2- داشنگاه ازاد اسلامی واحد ارومیه
مقدمه: استفاده بیش از حد و نادرست از اینترنت و فناوری های مرتبط با آن توسط نوجوانان، یکی از مشکلات رایج و مهم جامعه ما است.
هدف: پژوهش حاضر به‌منظور پیش‌بینی اعتیاد به اینترنت بر اساس هیجان خواهی و سبک­های هویت در دانش‌آموزان انجام شد.
روش: شرکت‌کنندگان پژوهش شامل ۲۰۰ دانش‌آموز (۱۰۱ نفر پسر و ۹۹ نفر دختر) بود که با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی باهدف پیش‌بینی بود.
یافته ها: نتایج رگرسیون چند متغیری نشان داد می‌توان بر اساس مؤلفه‌های هیجان خواهی، میزان اعتیاد به اینترنت را به‌صورت معناداری پیش‌بینی کرد. همچنین نتایج نشان داد سبک‌های هویت اطلاعاتی و تعهد با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی معنادار و بین سبک­های هنجاری و سردرگم/اجتنابی با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معنادار وجود دارد؛ و بر اساس این سبک­ها می‌توان اعتیاد به اینترنت را به‌صورت معناداری پیش‌بینی کرد.
نتیجه گیری: در پیشگیری و درمان اعتیاد به اینترنت توجه به نقش هیجان خواهی و سبک‌های هویت ضروری است.
دریافت: 1397/4/27 | پذیرش: 1397/7/10 | انتشار: 1397/6/25