دوره 11، شماره 1 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت _ شماره 1 سال 1403 1402 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 81-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourramzani A, Soltanipour S, Biazar G, Ahmadi M, Nikravesh Bishegahy S, Montazery B et al . Mortality and Morbidity Rate among ECT Patients; A Report from an Academic Hospital. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2024; 11 (1) :72-81
پوررمضانی علی، سلطانی پور سهیل، بی ‎آزار گلاره، احمدی محدثه، نیک روش بیشه گاهی5 شبنم، منتظری بتول و همکاران.. بررسی میزان مرگ و میر و عوارض ناشی از الکتروشوک درمانی در یک بیمارستان آموزشی در رشت. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1402; 11 (1) :72-81

1- استادیار گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی ،مرکز تحقیقات علوم شناختی رفتاری و اعتیاد کاوش، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- دانشیار گروه پزشکی اجتماعی ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- .دانشیار گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیمارستان الزهرا ، E-mail: gelarehbiazar1386@gmail.com
4- کارشناس ارشد آموزش زبان، مرکز تحقیقات بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بیمارستان الزهرا
5- دانشجوی پزشکی عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
6- کارشناس بیهوشی؛ بیمارستان شفا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
7- کارشناس پرستاری؛ بیمارستان شفا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران.
چکیده
مقدمه: الکتروشوک درمانی، یک روش درمانی مؤثر برای بیمارانی است که به درمان دارویی مقاوم هستند یا نیاز به پاسخ درمانی فوری دارند.
هدف: پژوهش حاضر بررسی میزان مرگ و میر و عوارض ناشی از الکتروشوک درمانی در یک بیمارستان آموزشی در رشت بود.
روش: در این مطالعه توصیفی گذشته‌نگر، پرونده 24 بیمار که در بازه زمانی سال‌های 1395 تا 1400 در بیمارستان شفای رشت دچار عوارض ناشی از الکتروشوک گردیده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه 5 ساله، 24 بیمار تحت الکتروشوک(15/0%) دچار عوارضی مانند برادیکاردی، افت فشارخون و استفراغ شده بودند و یک مورد مورتالیتی نیز ثبت گردیده بود(006/0%). از عوارض پیش آمده 19 مورد(2/79%) مینور و 5 مورد (8/20%) ماژور بودند که بالاترین میزان عارضه در بیماران با تشخیص سایکوز 8 مورد (3/33%) و اسکیزوفرنی 5 مورد (8/20%) دیده شد. بین جنسیت، بیماری زمینه‌ای و سن با وقوع عارضه ارتباط آماری معنی داری مشاهده نشد )462/0 (P=.
نتیجه‌گیری: با توجه به درصد بسیار کم مورتالیتی و موربیدیتی در این مرکز، تعامل بین گروه روانپزشکی و بیهوشی مناسب و مراقبت و پایش بیماران الکتروشوک در وضعیت قابل قبولی است. با این حال لازم است در جهت به حداقل رساندن این موارد تلاش شود.
واژه‌های کلیدی: مرگ و میر، عوارض، الکتروشوک تراپی
دریافت: 1403/1/25 | پذیرش: 1402/11/29 | انتشار: 1403/2/12