Bakhtiarizadeh M, Seyedtabaei S. Comparison of personality abilities and self-suppression in women applying for divorce and non-applicant women. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2024; 11 (5) :55-60
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-2106-fa.html
1- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران.
2- استادیار گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران، ، sr_staba@gmail.com
چکیده: (712 مشاهده)
مقدمه: با توجه به آثار و پیامدهای منفی طلاق در سطوح فردی و اجتماعی به ویژه برای زنان، نیاز به اقدامات پیشگیرانه برای کاهش این آسیبها مشهود است.
هدف: هدف از پژوهش حاضر مقایسه توانمندیهای شخصیت و خودسرکوبگری در زنان متقاضی طلاق و زنان غیرمتقاضی بود.
روش: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسهای و جامعه آماری تمام زنان مراجعهکننده به مراکز مشاوره شهر قم در سال 1401 بودند که از میان آنها با استفاده از نرم افزار G*Power تعداد 30 نفر زنان متقاضی طلاق و تعداد 30 نفر از زنان غیرمتقاضی با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه توانمندیها و ارزشها در عمل پترسون و سلیگمن (2003) و مقیاس خودسرکوبگری جک (1991) بود. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری برای با استفاده از نرم افزار SPSS26 استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد بین توانمندیهای شخصیت و خودسرکوبگری در زنان متقاضی طلاق و زنان غیرمتقاضی تفاوت وجود دارد (01/0>P) و زنان متقاضی طلاق نمره بالاتری در خودسرکوبگری و نمره پایینتری در توانمندیهای شخصیت کسب کردند.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد بین توانمندیهای شخصیت و خودسرکوبگری در زنان متقاضی طلاق و زنان غیرمتقاضی تفاوت وجود دارد. پیشنهاد میشود به منظور افزایش توانمندیهای شخصیتی، تمرکز بر توانمندیهای فردی مانند امید، خوشبینی، خلاقیت و نشاط در آموزش زوجین و جلسات زوج درمانی مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/5/18 | پذیرش: 1402/10/3 | انتشار: 1403/9/1