دوره 8، شماره 6 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1400 )                   جلد 8 شماره 6 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaderi N, Ghofranipour F, Zarei F. Survey of sexual satisfaction in married men in Sanandaj in 2020. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2022; 8 (6) :1-9
قادری ناصح، غفرانی پور فضل له، زارعی فاطمه. بررسی وضعیت رضایت جنسی در مردان متأهل شهر سنندج در سال 1399. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1400; 8 (6) :1-9

1- دانشجوی دکتری، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، Ghofranf@modares.ac.ir
3- استادیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مقدمه: فعالیت جنسی و رضایت حاصل از آن یکی از ویژگی‌های مهم زندگی زناشویی است؛ که توجه به آن، می‌تواند بقا و سلامت خانواده را تضمین کند.
هدف: با توجه به نقش مهم مردان در رضایت جنسی زناشویی و تمرکز بیشتر مطالعات پیشین بر رضایت جنسی زنان، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت رضایت جنسی مردان متأهل شهر سنندج در سال ۱۳۹۹ انجام شد.
روش: این پژوهش یک مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است که در بازه زمانی سال ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه مورد مطالعه کلیه مردان متأهل شهر سنندج بودند که به روش نمونه‌گیری تصادفی سیستماتیک در سال ۱۳۹۸ وارد مطالعه شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه رضایت جنسی لارسون بود که روایی آن توسط متخصصان و پایایی آن با آلفای کرونباخ ۰/۷ تائید شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار
SPSS نسخه ۲۰ و با روش‌های آنالیز توصیفی از جمله میانگین، انحراف معیار و درصد فروانی نسبی انجام شد.
یافته‌­ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۴/۵۵±۳۳/۸۶ سال بود. بیشترین میزان مربوط به سطوح رضایت جنسی، سطح متوسط با (۵۳/۹) درصد و کمترین میزان در سطح عدم رضایت جنسی با (۱/۴) درصد، در مشارکت‌کنندگان مورد مطالعه بود. همچنین میانگین و انحراف معیار رضایت جنسی مردان متأهل شهر سنندج ۶/۲۸ ± ۷۱/۰۲ برآورد شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه نتایج میزان رضایت جنسی مردان را در سطح کم تا متوسط نشان داد، پیشنهاد می‌شود که برنامه‌ها و مداخله‌های آموزشی لازم برای افزایش آگاهی مردان متأهل از روابط جنسی رضایت بخش از سوی مراکز مشاوره سلامت جنسی در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: رضایت جنسی، مردان، تأهل
دریافت: 1400/9/3 | پذیرش: 1400/10/25 | انتشار: 1400/11/2