Dana A, Rezaei R, Shams A. The effects of active game intervention and Exergames on the executive function of high-functioning Autistic children. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 8 (5) :113-125
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-1304-fa.html
1- دانشیار، گروه تربیت بدنی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، amirdana2010@gmail.com
2- کارشناسی ارشد، گروه آموزشی روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3- استادیار، گروه رفتار حرکتی، پژوهشگاه علوم ورزشی، تهران، ایران
چکیده: (2902 مشاهده)
مقدمه: اختلال طیف اوتیسم به عنوان یک اختلال نورولوژیکی مطرح شده است که معمولاً در سالهای اولیه رشد کودک بروز میکند.
هدف: هدف از انجام این تحقیق بررسی تأثیر مداخله بازیهای فعال و تمرینات اگزرگیم بر کارکردهای اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم بود.
روش: روش اجرای این تحقیق از نوع نیمه تجربی و از لحاظ هدف کاربردی است که با استفاده از طرح پیشآزمون- پسآزمون همراه با گروه کنترل انجام شد. شرکتکنندگان تحقیق حاضر را کودکان ۷ تا ۱۰ ساله مبتلا به اختلال اوتیسم شهرستان گرگان در سال ۱۴۰۰ تشکیل دادند که از بین آنها تعداد ۳۶ نفر به روش در دسترس از دو مرکز انجمن اوتیسم به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل مقیاس رتبهبندی اوتیسم گیلیام (گارز) و آزمون حافظه کاری بود. همچنین دستگاه اثر استروپ جهت سنجش توجه انتخابی استفاده گردید. تحلیل دادهها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس و در قالب نرمافزار SPSS نسخه ۲۴ انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که یک دوره مداخله بازیهای فعال بر حافظه کاری (۰/۰۰۱=P) و توجه انتخابی (۰/۰۰۱=P) تأثیر مثبت دارد. علاوه بر این نتایج نشان داد که یک دوره مداخله بازیهای اگزرگیم نیز بر حافظه کاری (۰/۰۰۱=P) و توجه انتخابی (۰/۰۰۱=P) تأثیر مثبت دارد.
نتیجهگیری: در مجموع نتایج حاصل از پژوهش حاضر بر اهمیت استفاده از بازیهای فعال و تمرینات اگزرگیم در جهت بهبود و تقویت کارکردهای اجرایی در مؤلفههای توجه انتخابی و حافظه کاری کودکان اوتیسم با عملکرد بالا تأکید دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/6/22 | پذیرش: 1400/8/19 | انتشار: 1400/9/6