Hatamian P, Rasoolzadeh Tabatabaei S K, Souri A. The effect of reality therapy on emotion regulation and happiness in girls with bulimia nervosa. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 8 (4) :124-134
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-1209-fa.html
1- دانشجوی دکتری، گروه روانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، hatamian152@gmail.com
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران
چکیده: (2448 مشاهده)
مقدمه: پرخوری عصبی نوعی اختلال در خوردن است و به عنوان یکی از شایعترین اختلالات خوردن شناخته شده است.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تأثیر واقعیت درمانی بر تنظیم هیجان و شادکامی دختران مبتلا به پرخوری عصبی انجام شد.
روش: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیشآزمون و پسآزمون و گروه کنترل بود. جامعهی آماری پژوهش شامل دختران ۱۴ تا ۱۶ ساله مبتلا به پرخوری عصبی در سال ۱۳۹۸ شهر تهران بود که تعداد ۲۴ نفر به روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه ۱۲ نفره گمارده شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه تنظیم هیجان و مقیاس شادکامی استنفورد استفاده شد. پس از اجرای پیشآزمون بر روی گروه آزمایش یک دوره آموزش ۸ جلسهای مبتنی بر واقعیت درمانی ارائه شد؛ ولی گروه دوم چنین آموزشی دریافت نکردند. نهایتاً جهت تجزیه و تحلیل دادهها از روش تحلیل کواریانس چند متغیره و تحلیل کواریانس تک متغیری استفاده و به وسیله نرمافزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد.
یافتهها: نتایج یافتههای پژوهش نشان داد که واقعیت درمانی بر افزایش تنظیم هیجان و شادکامی تأثیر معناداری دارد (۰/۰۰۱<P). همچنین تفاوت معناداری بین گروهها (آزمایش و کنترل) وجود داشت و مقدار آماره آزمون F برابر ۲۳/۰۸ که در سطح (۰/۰۰۱<P) معنادار بود.
نتیجهگیری: به نظر میرسد که با بهرهگیری از آموزشهای مبتنی بر واقعیت درمانی میتوان گام محکمی در جهت افزایش تنظیم هیجان و شادکامی در دختران مبتلا به پرخوری عصبی برداشت. از این رو پیشنهاد میشود درمانگران به این مهم توجه ویژهای داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/3/11 | پذیرش: 1400/6/1 | انتشار: 1400/7/6