Goshvarpour A, Goshvarpour A. Comparing the discrepancy between mutual information of electroencephalogram electrodes in schizophrenia: a classification problem. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 8 (3) :101-115
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-1137-fa.html
1- دکتری تخصصی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز، ایران
2- استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران ، ak_goshvarpour@imamreza.ac.ir
چکیده: (2346 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی الکتروانسفالوگرام بیماران اسکیزوفرنی موضوع بسیاری از تحقیقات اخیر بوده است. با این حال، تشخیص دقیق اسکیزوفرنی با استفاده از الکتروانسفالوگرام همواره یک بحث چالش برانگیز است.
هدف: این مقاله با هدف بررسی اختلاف اطلاعات بین یک کانال مغزی و سایر الکترودها در دو گروه از بیماران اسکیزوفرنی و افراد سالم انجام شد. همچنین، قابلیت ویژگیهای استخراجی در مسئله تفکیک دو گروه بررسی شد.
روش: در مطالعه تحلیلی مشاهدهای حاضر، از ۱۹ کانال الکتروانسفالوگرام ۱۴ بیمار اسکیزوفرنی (۷ مرد با میانگین سنی ۳/۳ ± ۲۷/۹ سال و ۷ زن با میانگین سنی ۴/۱ ± ۲۸/۳ سال) که در انستیتوی روانپزشکی و مغز و اعصاب در ورشو لهستان بستری بودند، استفاده شد. به علاوه، دادههای ۱۴ فرد سالم (۷ مرد و ۷ زن با میانگین سنی به ترتیب ۲/۹ ± ۲۶/۸ و ۳/۴ ± ۲۸/۷ سال) به عنوان گروه کنترلی تحلیل شد. پتانسیل اطلاعات متقابل و اطلاعات متقابل کوشی- شوارتز بین هر الکترود الکتروانسفالوگرام و تمام الکترودهای دیگر محاسبه شد. با استفاده از دو استراتژی، عملکرد ماشین بردار پشتیبان مورد بررسی قرار گرفت: (۱) اطلاعات متقابل یک کانال الکتروانسفالوگرام با کانالهای دیگر و (۲) ترکیب اطلاعات متقابل تمام کانالهای مغزی.
یافتهها: نتایج نشان داد که با استفاده از اطلاعات متقابل بین کانالهای الکتروانسفالوگرام، صحت تشخیص تا ۱۰۰٪ افزایش مییابد. برای هر دو شاخص، اطلاعات متقابل میان کانال O۲ با سایر کانالها بالاترین عملکرد طبقهبندی را ارائه داد.
نتیجهگیری: این نتایج سیستم پیشنهادی را به عنوان یک سیستم برتر در مقایسه با پیشرفتهترین ابزارهای تشخیص اسکیزوفرنی الکتروانسفالوگرام معرفی میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/1/20 | پذیرش: 1400/3/23 | انتشار: 1400/5/9