Mam Khezri A, Mikaeli Manieh F. Investigation into effects of Lumosity on working memory, visual Memory and executive functions among the elderly. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2021; 8 (3) :25-38
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-1064-fa.html
1- کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، Azadmam61@gmail.com
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (3430 مشاهده)
مقدمه: لوموسیتی یک بازی رایانهای برای افزایش و بهبود حافظه و کارایی مغز سالمندان است.
هدف: این پژوهش با هدف بررسی اثرات لوموسیتی بر حافظهی فعال، حافظهی بصری و عملکردهای اجرایی سالمندان ساکن در خانههای سالمندان انجام شد.
روش: پژوهش حاضر یک مطالعهی تجربی براساس طرح پیشآزمون- پسآزمون بود. جامعه آماری شامل کلیه افراد مسن ۶۵-۷۰ ساله ساکن خانههای سالمندان شهرستان بوکان، در سال ۱۳۹۸ بود. برخی از آنها که قادر به خواندن و نوشتن بودند با استفاده از نمونهگیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب و سپس بهطور تصادفی به گروههای آزمایش و کنترل انتخاب شدند. در این پژوهش، به ترتیب از آزمون استروپ )(SCWT، آزمون کارتهای ویسکانسین (WCST) و مقیاس حافظهی وکسلر (WMS( برای سنجش حافظهی فعال، حافظهی بصری و عملکردهای اجرایی استفاده شد. در نهایت دادهها به وسیله تحلیل کوواریانس و نرمافزار آماری SPSS نسخه ۲۴، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که لوموسیتی در حافظهی فعال (۱۸/۸۵۶=F و ۰/۰۰۱=P)، حافظهی بصری (۷/۹۷=F و ۰/۰۰۹=P) و عملکردهای اجرایی (۹/۹۴=F و ۰/۰۰۴=P)، در سطح اطمینان ۰/۹۵ معنیدار بود. همچنین نتایج نشان داد که بین میانگین پیشآزمون و پسآزمون متغیرهای مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد که نشان دهنده تأثیرات مثبت لوموسیتی بر حافظهی فعال، حافظهی بصری و عملکردهای اجرایی شرکتکنندگان است.
نتیجهگیری: از آنجا که استفاده از بازیهای رایانهای، از جمله لوموسیتی، میتواند کارکردهای اصلی شناختی مانند عملکردهای اجرایی و حافظه را بهبود بخشد؛ بنابراین توصیه میشود از این نوع بازیها در خانههای سالمندان برای توانبخشی افراد مسن استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/2/8 | پذیرش: 1400/3/31 | انتشار: 1400/5/9