جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تنظیم رفتاری

علی هجیری آذر، محمد رحیم نجف زاده، جعفر برقی مقدم، حبیب محمدپور یقینی، محمود علمی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: شناخت عوامل مؤثر بر فرایندهای انگیزشی مشارکت کودکان در فعالیت جسمانی از اهمیت زیادی برخوردار است.
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری خودکارآمدی، تصویر بدن و ذهن­‌آگاهی با تنظیم رفتاری دانش‌آموزان در زمینه فعالیت جسمانی بود.
روش: روش انجام پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی به روش معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش‌آموزان پسر مقطع ابتدایی شهر تبریز در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود. نمونه آماری شامل ۳۸۴ دانش‌آموز بود که به صورت نمونه­‌گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های خودکارآمدی (پندر و همکاران، ۲۰۰۲)، تصویر بدن (کش و همکاران، ۲۰۰۴)، ذهن­‌آگاهی (آهرن و همکاران، ۲۰۱۱) و تنظیم رفتاری (رایان و همکاران، ۲۰۱۹) استفاده شد. از آزمون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌­افزارهای
SPSS نسخه ۲۶ و لیزرل نسخه ۸ برای تحلیل داده­‌ها استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج نشان داد بین خودکارآمدی با تصویر بدن، ذهن­‌آگاهی و تنظیم رفتاری ارتباط مستقیم و معنادار (۰/۰۰۱>
P)، تصویر بدن با ذهن‌آگاهی و تنظیم رفتاری ارتباط مستقیم و معنادار (۰/۰۰۱>P) و ذهن­‌آگاهی با تنظیم رفتاری ارتباط مستقیم و معناداری داشت (۰/۰۰۱>P). درنهایت، مدل نظری پژوهش از برازش مناسبی برخوردار بود.
نتیجه‌­گیری: نتایج نشان داد خودکارآمدی، تصویر بدن و ذهن­‌آگاهی باعث بهبود تنظیم رفتاری دانش‌­آموزان برای مشارکت آن‌ها در فعالیت جسمانی شد؛ بنابراین، ضروری است که استراتژی­‌ها و مداخلات مناسبی به­‌خصوص از طرف معلمین تربیت‌بدنی برای ارائه تکنیک‌های افزایش خودکارآمدی، تصویر بدن و ذهن­‌آگاهی در کودکان اتخاذ شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry

Designed & Developed by : Yektaweb