۱۱ نتیجه برای اعتیاد به اینترنت
حیدر علی زارعی، اکرم غیبی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: استفاده بیش از حد و نادرست از اینترنت و فناوری های مرتبط با آن توسط نوجوانان، یکی از مشکلات رایج و مهم جامعه ما است.
هدف: پژوهش حاضر بهمنظور پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس هیجان خواهی و سبکهای هویت در دانشآموزان انجام شد.
روش: شرکتکنندگان پژوهش شامل ۲۰۰ دانشآموز (۱۰۱ نفر پسر و ۹۹ نفر دختر) بود که با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی باهدف پیشبینی بود.
یافته ها: نتایج رگرسیون چند متغیری نشان داد میتوان بر اساس مؤلفههای هیجان خواهی، میزان اعتیاد به اینترنت را بهصورت معناداری پیشبینی کرد. همچنین نتایج نشان داد سبکهای هویت اطلاعاتی و تعهد با اعتیاد به اینترنت رابطه منفی معنادار و بین سبکهای هنجاری و سردرگم/اجتنابی با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معنادار وجود دارد؛ و بر اساس این سبکها میتوان اعتیاد به اینترنت را بهصورت معناداری پیشبینی کرد.
نتیجه گیری: در پیشگیری و درمان اعتیاد به اینترنت توجه به نقش هیجان خواهی و سبکهای هویت ضروری است.
قاسم عبدل پور، بهزاد شالچی، سیروان حمزه زاده، علی صالحی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت، نوعی وابستگی رفتاری است که فرد برای مقابله با مشکلات از آن استفاده می کند.
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای عزت نفس در رابطه ی بین شفقت به خود و دشواری در تنظیم هیجان با اعتیاد به اینترنت بود.
روش: طرح پژوهش حاضر، از نوع توصیفی همبستگی است. برای این منظور، ۲۴۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران با استفاده از نمونه گیری خوشهای انتخاب شدند و به پرسش نامه های اعتیاد به اینترنت، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان گراتز، مقیاس شفقت به خود و مقیاس عزت نفس که در اختیار آن ها گذاشته شده بود، پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. هم چنین برای طبقه بندی، پردازش و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه های پژوهش از نرم افزارهای آماری۲۲ SPSS و لیزرل ۸۵/۸ استفاده شد.
یافته ها: ارزیابی مدل فرضی پژوهش با استفاده از شاخص های برازندگی نشان داد که مدل فرضی با مدل اندازه گیری، برازش دارد (۰/۹۸CFI=،۰/۹۸ IFI=، ۰/۰۵۵ RMSEA=). نتایج نشان داد که دشواری در تنظیم هیجان و شفقت به خود به صورت غیر مستقیم از طریق عزت نفس بر اعتیاد به اینترنت به ترتیب با ضرایب (۰/۰۷۳ و ۰/۱۲۶-) تاثیر دارد. هم چنین نتایج نشان داد که دشواری در تنظیم هیجان رابطه مستقیم با اعتیاد به اینترنت (۰/۴۴)، دارد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که عزت نفس در رابطه بین دشواری در تنظیم هیجان و شفقت به خود نقش واسطه ای دارد. توجه به این مکانیسم تاثیر، در تدوین مداخلات پیشگیرانه و درمانی کارآمد برای اعتیاد به اینترنت می تواند موثر باشد.
محمد اورکی، انوشه فردآقایی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: یکی از عوامل تعیینکننده سلامت خانواده رضایت زناشویی است، که همسران در ازدواج تجربه میکنند.
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ویژگیهای شخصیتی و میزان استرس با اعتیاد به اینترنت و رضایت زناشویی در زنان متأهل بود.
روش: طرح پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه زنان متأهل مراجعهکننده به خانههای سلامت منطقه ۶ شهر تهران بود که به پرسشنامههای شخصیت نئو، رضایت زناشویی انریچ، اعتیاد به اینترنت یانگ و مقیاس استرس ادراکشده پاسخ دادند. جهت تحلیل یافتهها از روشهای همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
یافتهها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بین ویژگیهای شخصیتی برونگرایی، وظیفهشناسی، سازگاری و گشودگی با رضایت زناشویی رابطه مثبت معنادار و بین ویژگی شخصیتی روان آزردگی و میزان استرس با رضایت زناشویی رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین بین ویژگیهای شخصیتی روان آزردگی و میزان استرس با اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معنادار و بین برونگرایی، وظیفهشناسی، سازگاری و گشودگی با اعتیاد به اینترنت، رابطه منفی معنادار وجود دارد.
نتیجهگیری: در مجموع بین ویژگیهای شخصیتی و میزان استرس با اعتیاد به اینترنت و رضایت زناشویی رابطه معناداری برقرار است.
فاطمه رئیسی، آمنه حاجی کرم، فاطمه بخشی، مریم طهرانیزاده، فاطمه امانی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت در بین دانشجویان تحت الشعاع عوامل روانشناختی گوناگونی است که میتوان از این میان به مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی اشاره کرد.
هدف: پژوهش حاضر، با هدف تعیین رابطه بین مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان با اعتیاد به اینترنت و همچنین، پیشبینی اعتیاد به اینترنت بر اساس مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان دانشگاه پیام نور انجام شد.
روش: روش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر تهران در سال ۱۳۹۸ بود و نمونه شامل ۲۵۰ دانشجو بود که از طریق نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات علاوه بر پرسشنامه جمعیت شناختی از سه پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) مهارتهای اجتماعی ماتسون (۱۹۸۳) و امنیت روانی مازلو (۲۰۰۴) استفاده شد. برای تحلیل دادهها از شاخصهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیل رگرسیون چند متغیره از طریق نرمافزار ۲۲ SPSS استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد رابطه معناداری بین اعتیاد به اینترنت با مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی دانشجویان وجود دارد (۰/۰۵>P). همچنین، ۸/۷ درصد از واریانس متغیر اعتیاد به اینترنت دانشجویان توسط مهارتهای اجتماعی و ۲/۳ درصد توسط امنیت روانی تبیین میشود.
نتیجهگیری: بنابراین، میتوان گفت میزان مهارتهای اجتماعی و امنیت روانی بالا با کاهش اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت و معناداری دارد و کاهش میزان اعتیاد به اینترنت را پیشبینی میکنند.
معصومه محبی، حسن اسدزاده، نورعلی فرخی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه:اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال کنترل تکانه است که به استفاده بیش از حد از اینترنت اطلاق میشود و میتواند سایر فعالیتهای اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین روابط ساختاری کارکردهای اجرایی، مشکلات بین فردی با اعتیاد به اینترنت با میانجیگری ناگویی هیجانی انجام شد.
روش: روش پژوهش توصیفی- همبستگی مبتنی بر روش مدلیابی معادلات ساختاری رگرسیونی بود. به منظور دستیابی به این هدف از بین تمامی دانشآموزان دختر پایه هفتم مناطق ۱، ۷ و ۸ شهر تهران در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷، تعداد ۲۶۰ نفر بهصورت تصادفی خوشهای به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه کارکردهای اجرایی نجاتی (۱۳۹۲)، مشکلات بین فردی بارخام، هاردی و استارتاپ (۱۹۸۸)، پرسشنامه ناگویی هیجانی تورنتو بگبی، پارکر و تیلور (۱۹۹۴) و مقیاس اعتیاد به اینترنت کیمبرلی یانگ (۱۹۹۶) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روش آماری معادلات ساختاری استفاده شد. همچنین تمامی تحلیلها با استفاده از نرمافزارهای ۲۴ spss و ۲۳ amos انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین مشکلات بین فردی با اعتیاد به اینترنت اثر مستقیم و منفی معنادار و بین کارکردهای اجرایی با اعتیاد به اینترنت اثر مستقیم و مثبت معناداری وجود داشت (P<۰/۰۰۱). ناگویی هیجانی بر اعتیاد به اینترنت در دانشآموزان اثر مستقیم و مثبت معناداری داشت (P<۰/۰۰۱) و همچنین ناگویی هیجانی در رابطه بین کارکردهای اجرایی و مشکلات بین فردی با اعتیاد به اینترنت نقش میانجی داشت (P<۰/۰۰۱).
نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگیری کرد که مدل پژوهش حاضر از نظر آماری شاخصهای برازش قابل قبولی داشت.
فاطمه رئیسی، آمنه حاجی کرم، مریم طهرانیزاده، فاطمه بخشی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: با توجه به این که امروزه اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال روانشناختی حساب میشود، میتواند آسیبهای جدی برای دانشجویان به عنوان گروه در معرض خطر پدید آورد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی با اعتیاد به اینترنت دانشجویان دانشگاه پیام نور- واحدهای استان البرز بود.
روش: روش مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه این مطالعه شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان البرز در سال ۱۳۹۸ بود و بر این اساس۳۵۰ دانشجو با روش نمونهگیری خوشهای تصادفی انتخاب شدند. شرکتکنندگان پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) مهارتهای اجتماعی ریگو و کاناری (۲۰۰۳) و هوش هیجانی گلمن (۲۰۰۱) را تکمیل کردند. شاخصهای آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون چند متغیره از طریق نرمافزار SPSS ورژن ۲۲ استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد رابطه منفی و معناداری بین اعتیاد به اینترنت با مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی وجود دارد (P<۰/۰۵). به عبارت دیگر، با افزایش میزان مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در دانشجویان، میزان اعتیاد به اینترنت در بین آنها کاهش مییابد و بالعکس. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی قادر به پیشبینی معنیدار اعتیاد به اینترنت هستند و ۹/۳ درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت دانشجویان توسط مهارتهای اجتماعی و ۴/۲ درصد توسط هوش هیجانی تبیین میشود.
نتیجهگیری: به عنوان نتیجه میتوان گفت، هرچه میزان مهارتهای اجتماعی و هوش هیجانی در دانشجویان افزایش یابد، امکان ابتلا به اعتیاد به اینترنت کاهش مییابد.
صادق بختیاری جوان، نورعلی فرخی، سجاد بختیاری جوان، رحمان صادقی،
دوره ۷، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه:اعتیاد به اینترنت به وسیله عوامل مختلفی قابل تبییناند، در این میان میتوان به کارکردهای اجرایی به عنوان ساختارهای چند منظوره عصبی-روانشناختی اشاره کرد.
هدف: این پژوهش به منظور پیشبینی اعتیاد به اینترنت از طریق کارکردهای اجرایی در میان دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی صورت گرفت.
روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و جامعه آماری آن دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی بودند که در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ به تحصیل اشتغال داشتهاند. نمونه آماری پژوهش شامل ۲۰۶ دانشجوی کارشناسی که به صورت نمونهگیری در دسترس در این پژوهش انتخاب شدند. به منظور سنجش اعتیاد به اینترنت از پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ و جهت ارزیابی کارکردهای اجرایی از تکالیف برو/ نرو، ان بک و کارتهای ویسکانسین استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از همبستگی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. دادهها با استفاده از نرم افزار آماری ۲۵ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج تحلیل دادهها نشان میدهد که بین مؤلفههای حافظهکاری (سری دوم ان بک) و اعتیاد اینترنتی رابطه وجود ندارد (۰/۰۵>P). در مقابل بین اعتیاد اینترنتی و کارکردهای حافظهکاری (ان بک سری اول)، کنترل مهاری رابطه منفی معناداری و انعطافپذیری شناختی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (۰/۰۵>P).
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که کارکرد اجرایی میتواند اعتیاد به اینترنت را در دانشجویان پیشبینی کند. همچنین کارکردهای اجرایی را میتوان به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز و تداوم بخش در اعتیاد به اینترنت دانست.
فاطمه رئیسی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: شیوع کرونا سبک زندگی افراد را تغییر داده است و به دلیل ماهیت اینترنتی شدن در این دوران، درک زمان نیز دستخوش تغییر شده است و نوعی اهمالکاری را در دانشجویان به ارمغان آورده است.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان با اهمالکاری دانشجویان در دوران شیوع ویروس کرونا بود.
روش: روش این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان شهر تهران و مشهد در دوران شیوع ویروس کرونا در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. بدین منظور از ۲۵۰ دانشجو از طریق اینستاگرام بهصورت داوطلبانه خواسته شد تا پرسشنامه درک استعاری زمان رئیسی و مقدسین (۲۰۲۰)، اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) و اهمالکاری تاکمن (۱۹۹۱) را تکمیل کنند. روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره بود. سپس دادهها از طریق نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان در دوران شیوع ویروس با میزان اهمالکاری دانشجویان در این زمان ارتباط دارند (۰/۰۵<P). همچنین اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان به ترتیب ۱۷/۸ و ۱۴/۶ درصد میتوانند اهمالکاری را پیشبینی کنند.
نتیجهگیری: در نتیجه میتوان گفت که میزان اهمالکاری دانشجویان براساس اعتیاد به اینترنت و درک استعاری زمان در دوران شیوع ویروس کرونا قابل پیشبینی است. پیشنهاد میشود محققان و پژوهشگران در مطالعات خود در زمینه اهمالکاری در این دوران، به عوامل شناختی مانند درک استعاری زمان و عوامل رفتاری مانند اعتیاد به اینترنت توجه بیشتری داشته باشند
حسین ایلانلو، صدیقه احمدی، کیانوش زهراکار، جوآنا گومز بنیتو،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت و اهمالکاری تحصیلی و پیامدهای آنها در میان نوجوانان و دانشآموزان، عواقب خطرناکی داشته و همچنین شیوع بالایی در بین دانشآموزان دارد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مشاوره گروهی فراشناختی بر اعتیاد به اینترنت و اهمالکاری تحصیلی در دانشآموزان بود.
روش: طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیشآزمون- پسآزمون- پیگیری دوماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانشآموزان پسر مقطع دوم متوسطه شهرستان تاکستان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تشکیل دادند که ۳۰ نفر بهصورت در دسترس انتخاب و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) جایگزین شدند. جمعآوری اطلاعات براساس پرسشنامههای اهمالکاری تحصیلی (سولومون و راثبلوم، ۱۹۸۴) و اعتیاد به اینترنت (یانگ، ۱۹۹۶) صورت گرفت. گروه آزمایش مشاوره گروهی فراشناختی را دریافت نمودند. دادهها از طریق تحلیل کوواریانس چند متغیری و اندازهگیری مکرر با نرمافزار SPSS نسخه ۲۶ تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بین دو گروه آزمایش و کنترل در کاهش اعتیاد به اینترنت (F=۱۴/۶۳, P<۰/۰۱, η۲=۰/۳۶) و اهمالکاری تحصیلی (F=۱۵/۳۴, P<۰/۰۱, η۲=۰/۳۷) تفاوت معناداری وجود داشت. نتایج تحلیل واریانس مکرر تک گروهی نشاندهنده پایداری تأثیر درمان فراشناختی در کاهش اعتیاد به اینترنت و اهمالکاری تحصیلی در طولانی مدت بود.
نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش، مشاوره گروهی فراشناختی بر کاهش اهمالکاری تحصیلی و اعتیاد به اینترنت دانشآموزان تأثیرگذار بود. بنابراین پیشنهاد میگردد، برای پیشرفت تحصیلی و کاهش وابستگی به اینترنت دانشآموزان، جلسات مشاوره گروهی فراشناختی برای دانشآموزان در فعالیتهای مدرسه در نظر گرفته شود.
سجاد بشرپور، شیرین احمدی، فاضله حیدری،
دوره ۱۰، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت یک مسئله سلامت عمومی جهانی در میان نوجوانان میباشد که با طیف وسیعی از پیامدهای منفی همراه است.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی روابط ساختاری نقش سبکهای والدینی و عدم تحمل ابهام در گرایش اعتیاد به اینترنت با میانجیگری اجتناب تجربی در نوجوانان انجام شد.
روش: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی با تکیه بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان پسر دوره دوم متوسطه مشغول به تحصیل در مدارس دولتی شهر اردبیل در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بود. از این جامعه نمونهای به تعداد ۱۸۰ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت (۱۹۹۶)، اجتناب تجربی (۲۰۱۱)، سبکهای والدینی (۱۹۷۲) و عدم تحمل ابهام (۲۰۰۷) پاسخ دادند. جهت تجزیهوتحلیل دادهها از نرمافزارهای SPSS نسخه ۲۵ و SmartPLS نسخه ۴ استفاده شد.
یافتهها: نتایج معادلات ساختاری نشان داد که سبک مستبدانه (β=۰/۱۷, P=۰/۰۰۱) و سبک سهلگیرانه (β=۰/۳۹, P=۰/۰۰۱) و عدم تحمل ابهام (β=۰/۲۷, P=۰/۰۰۱) اثر مثبت و مستقیم بر اعتیاد به اینترنت دارند، و سبک مقتدرانه اثر منفی و مستقیمی بر اعتیاد به اینترنت دارد (β=-۰/۲۱, P=۰/۰۰۱). همچنین نتایج اثرات غیرمستقیم نیز نشان داد اجتناب تجربی میانجی روابط سبکهای والدینی و عدم تحمل ابهام با اعتیاد به اینترنت میباشد (۰/۰۵=P).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که سبکهای والدینی و عدم تحمل ابهام از عوامل مهم اعتیاد به اینترنت هستند که با میانجیگری اجتناب تجربی بر اعتیاد به اینترنت اثر میگذارند؛ بنابراین به روانشناسان و مشاوران مدارس برگزاری کارگاههایی با هدف کاهش و پیشگیری از اعتیاد به اینترنت در میان نوجوانان توصیه میشود.
مینا نعمت الهی، فرشته افکاری،
دوره ۱۰، شماره ۶ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: اعتیاد به اینترنت سبب ارتباطات بیش از اندازه و بدون مرز افراد در فضای مجازی شده که در نهایت مشکلاتی مانند دلزدگی و خیانت زناشویی را ایجاد میکند.
هدف: نقش میانجی هیجانخواهی و تکانشگری بین اعتیاد به اینترنت با دلزدگی زناشویی و نگرش به خیانت زناشویی
روش: توصیفی از نوع همبستگی با استفاده از معادلات ساختاری بود. جامعه آماری کلیه کارمندان متاهل شرکت توسعه فناوری اطلاعات گردشگری شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بودند که ۱۰۶ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامههای اعتیاد به اینترنت (۱۹۹۸)، دلزدگی زناشویی (۱۹۹۶)، نگرش به خیانت زناشویی (۲۰۰۶)، هیجانخواهی (۱۹۷۸) و تکانشگری (۱۹۹۵) بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و الگویابی معادلات ساختاری با نرمافزارهای SPSS نسخه ۲۵ و SmartPLS نسخه ۳ انجام شد.
یافته ها: اثر مستقیم اعتیاد به اینترنت بر دلزدگی، هیجانخواهی، تکانشگری و نگرش به خیانت مثبت و معنادار بود (۰۵/۰P<). اثر مستقیم هیجانخواهی و تکانشگری بر دلزدگی و نگرش به خیانت معنادار بود (۰۵/۰P<). نتایج آزمون بوت استرپ نیز نشان داد که اثر غیرمستقیم اعتیاد به اینترنت بر دلزدگی و نگرش به خیانت با واسطه نقش هیجانخواهی و تکانشگری معنادار بود (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: استفاده از اینترنت به تدریج باعث وابستگی و تغییر شکل روابط بین زوجین میشود و با ایجاد تعارضات، منجر به تکانشگری بین آنها و جستجوی راهی برای رفع هیجانها در فضای مجازی و در نهایت منجر به دلزدگی و زمینهسازی خیانت خواهد شد. شناخت تاثیرات مخرب اعتیاد به اینترنت یاریگر زوجین در ارتقاء سطح رضایت از زندگی است.