Deh Bozorgi Y, Davoodi A. Mediator role of difficulty in emotion regulation in relation between attachment to parents and social anxiety disorder symptoms in adolescent females. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2020; 7 (1) :43-56
URL:
http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-612-fa.html
ده بزرگی یکتا، داودی اعظم. نقش واسطهای دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین دلبستگی به والدین و علائم اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان دختر. مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1399; 7 (1) :43-56
URL: http://shenakht.muk.ac.ir/article-1-612-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2- استادیار، گروه روانشناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران ، elahe1235@yahoo.com
چکیده: (4106 مشاهده)
مقدمه: سبکهای دلبستگی از منابع درون فردی هستند که میتوانند سبب تعدیل سطوح تنش و ناتوانی در شرایط ناگوار شده و اثرات منفی تنش را کمرنگتر جلوه دهند.
هدف: هدف این تحقیق نقش واسطهای دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین دلبستگی به والدین و علائم اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان دختر است.
روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری این مطالعه شامل دانشآموزان مقطع متوسطه اول ناحیه یک و دو شهر شیراز در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ است. در این پژوهش مجموعاً ۱۷۵ دانشآموز به صورت نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب شدند. بهمنظور گردآوری اطلاعات از دلبستگی، اضطراب و دشواری تنظیم هیجان استفاده شد. دادهها با استفاده آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که دشواری در تنظیم هیجان در رابطه بین دلبستگی به والدین و اضطراب اجتماعی نقش واسطهای ایفا میکند و بین دلبستگی به والدین و دشواری در تنظیم هیجان نوجوانان دختر رابطه معنیداری (۰/۰۵>P) وجود دارد.
نتیجهگیری: در نتیجه میتوان گفت دلبستگی به والدین به عنوان یک مکانیسم زیر بنایی در بهبود عملکرد اضطراب اجتماعی عمل کرده و متغیر دشواری در تنظیم هیجان سبب ایجاد علائم اختلال اضطراب اجتماعی نوجوانان دختر میگردد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/9/14 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1399/1/10