دوره 5، شماره 2 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج
2- استادیار، گروه مشاوره خانواده، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده:   (4336 مشاهده)
مقدمه: یکی از عوامل خانوادگی که روان­ شناسان در شکل­ گیری مشکلات رفتاری نوجوانان به آن اهمیت می ­دهند، تعارض والدین با نوجوانان می ­باشد.
هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مؤلفه ­های نظریه انتخاب بر کاهش تعارضات والد- فرزندی دختران مقطع متوسطه بود.
روش: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه ­آزمایشی با طرح آزمایشی از نوع پیش ­آزمون- پس ­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش دانش ­آموزان دختر مقطع متوسطه ناحیه ۱ شهر سنندج  بودند. نمونه ­هایی این تحقیق به روش در دسترس در دو گروه تجربی و کنترل به صورت تصادفی گمارده شدند. این گروه ­ها هرکدام از ۲۰ نفر تشکیل شده بود (۲۰ نفر گروه تجربی و ۲۰ نفر گروه کنترل). برای گردآوری داده ­ها از پرسشنامه تعارضات والد- فرزندی موری اشتراوس (۱۹۷۹) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل یافته­ ها از آزمون تحلیل واریانس استفاده شد.
یافته ­ها: یافته ­ها نشان داد آموزش نظریه انتخاب به طور معناداری بر افزایش استدلال  و کاهش پرخاشگری اثربخش است (۰/۰۵>P). اما اثر معناداری بر کاهش خشونت ندارد (۰/۰۵<P).
نتیجه­ گیری: براساس یافته ­های این پژوهش، نتایج این تحقیق می­ تواند در مراکز روان­شناسی و مشاوره برای ارتقاء و بهبود ارتباط والدین و فرزندان مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 637 kb]   |   متن کامل (HTML)   (2797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/7 | پذیرش: 1397/9/3 | انتشار: 1397/9/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.