دوره 3، شماره 1 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1395 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 61-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید بهشتی ، maryam.kavyan@gmail.com
2- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (3317 مشاهده)

زمان پاسخ آهسته‌تر به هدف نشانه‌گذاری شده را نسبت به هدف نشانه‌گذاری نشده بازداری بازگشت می‌نامند. این سؤال وجود داشته است که چه فرایندی توسط بازداری بازگشت، بازداری می‌شود. این مطالعه با استفاده از الگوی دوره بی‌پاسخی روان‌شناختی، به دنبال پاسخ به این سؤال بود. ابتدا یک نشانه بینایی در موقعیت سازگار و ناسازگار با هدف دوم ارائه می‌شد. نشانه توسط دو هدف شنیداری و بینایی دنبال می‌شد، هر دو به یک پاسخ سریع نیاز داشتند. در فاصله‌های زمانی کوتاه، زمان واکنش هدف نشانه‌گذاری شده تفاوت معناداری با هدف نشانه‌گذاری نشده نداشت؛ اما در فاصله زمانی طولانی، این تفاوت معنی‌دار بود؛ بنابراین بازداری ایجادشده بعد از نشانه احتمالاً مراحل حسی/ادراکی را تحت تأثیر قرار می‌دهد به‌ویژه وقتی چشم‌ها ثابت‌اند. این بازداری می‌تواند توسط وقفه شناختی قبل از تنگ راه حذف شود.

متن کامل [PDF 646 kb]   |   متن کامل (HTML)   (1756 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/12/12 | پذیرش: 1395/3/23 | انتشار: 1395/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.