دوره 8، شماره 2 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشیار، مرکز تحقیقات اختلالات خواب، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2- روانپزشک، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
3- استاد، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- استاد، مرکز تحقیقات اختلالات خواب، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، hakhazaie@gmail.com
چکیده:   (2486 مشاهده)
مقدمه: پژوهش‌های اندکی در رابطه با وضعیت روان ‌درمانی به عنوان یک درمان مؤثر در درمان بیماری‌های روانی و مشکلات بین فردی در ایران انجام شده است.
هدف: این تحقیق با هدف تبیین وضعیت روان درمانی در ایران انجام شد.
روش‌: این تحقیق با رویکرد کیفی و از نوع تحلیل محتوای قراردادی در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ و با مشارکت ۱۳ نفر از صاحب نظران در زمینه روان درمانی انجام شد. داده‌ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع‌آوری شد. همه مصاحبه‌ها ضبط شدند و با مقایسه مداوم مورد تحلیل کیفی قرار گرفتند.
یافته‌ها: وضعیت روان‌ درمانی در ایران در دو طبقه اصلی چالش‌ها و فرصت‌ها طبقه‌بندی گردید. علاوه بر این هر طبقه دارای زیر طبقات اختصاصی بود. طبقه چالش‌ها مشکلات آموزش و ارائه خدمات روان درمانی مانند عدم هماهنگی در آموزش روان درمانی و عدم پوشش بیمه‌ای را توصیف می‌کرد. طبقه فرصت‌ها نیز شرایط بهبود وضعیت روان درمانی مانند گرایش روانپزشکان به انجام روان ‌درمانی، تنوع رویکردهای روان ‌درمانی و روند رو به رشد آگاهی در سطح جامعه را توصیف می‌کرد.
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این تحقیق وضعیت روان ‌درمانی در ایران با چالش‌ها و فرصت‌هایی روبرو است که می‌توانند ارائه خدمات روان ‌درمانی را تحت تأثیر قرار دهند. این نتایج می‌تواند در سیاست گزاری‌های مربوط به روان ‌درمانی در ایران مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 659 kb]   (1170 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/11/30 | پذیرش: 1400/2/17 | انتشار: 1400/3/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.