دوره 5، شماره 2 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 92-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

esmaeilpour F, hashemi T, badri R. The role of perceived parenting styles and borderline personality disorder in cyberbullying: mediate empathy. Shenakht Journal of Psychology and Psychiatry 2018; 5 (2) :81-92
اسماعیل پور فاروق، هاشمی تورج، بدری گرگری رحیم. نقش سبک های فرزندپروری ادراک شده و اختلال شخصیت مرزی در قلدری سایبری: نقش میانجی همدلی . مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت. 1397; 5 (2) :81-92

1- دانشگاه تبریز ، faresi849@yahoo.com
2- دانشگاه تبریز

مقدمه: قلدری سایبری نوعی پرخاشگری، عمل عمدی توسط یک گروه و یا فردی با استفاده از روش های ارتباطی الکترونیکی، به صورت مکرر و در طول زمان در برابر یک قربانی که به راحتی  نمی تواند از خود دفاع کند تعریف تعریف شده است.

هدف: هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش سبک های فرزندپروری ادراک شده (مستبدانه، مقتدرانه، بی اعتنا و سهل گیرانه) و اختلال شخصیت مرزی در قلدری سایبری با میانجی گری نقش همدلی  بود.

روش: مطالعه حاضر با توجه به اهداف تحقیق، از نوع همبستگی و با توجه به روش جمع آوری  داده ها از نوع تحقیقات توصیفی می باشد.ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند: پرسشنامه قلدری سایبری لوپز، پرسشنامه سبک های فرزندپروری نقاشان، پرسشنامه نشانه های اختلال شخصیت مرزی، پرسشنامه همدلی بهر بارون-کوهن و ویل رایت.  نمونه پژوهش 305 نفر از  دانش آموزان پسر پایه سوم دبیرستان شهر تبریز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیدند. برای تحلیل نتایج از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل مسیر استفاده شد.

یافته ها:  نتایج تحلیل مسیر نشان داد که فرزندپروری ادراک شده (مستبدانه، مقتدرانه و بی اعتنا) و اختلال شخصیت مرزی با میانجی گری همدلی قادرند در قالب روابط ساختاری تغییرات قلدری سایبری را به طور معنی داری تبیین کنند.

نتیجه گیری: در نتیجه می توان گفت که قلدری سایبری می تواند بازتابی از شخصیت و خانواده باشد.

متن کامل [PDF 606 kb]   |   متن کامل (HTML)   (2279 دریافت)
دریافت: 1396/1/19 | پذیرش: 1397/9/3 | انتشار: 1397/9/3