دوره 6، شماره 6 - ( مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت 1398 )                   جلد 6 شماره 6 صفحات 65-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- استاد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- دانشجوی دکتری تخصصی روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، jani_s11@yahoo.com
چکیده:   (3420 مشاهده)
مقدمه: افسردگی و اضطراب زنان قربانی خشونت از متغیر­های شخصیتی و شناختی متعددی از جمله ذهن­‌آگاهی و ناگویی هیجانی تأثیر می‌پذیرد.
هدف: هدف کلی پژوهش، بررسی نقش ذهن آگاهی و ناگویی هیجانی در پیش‌­بینی افسردگی و اضطراب زنان قربانی خشونت همسر بود.
روش: طرح پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری شامل ۱۵۵ زن قربانی خشونت همسر بود که با روش نمونه­‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و با استفاده از مقیاس‌های ناگویی خلقی تورنتو ( ۲۰-TAS)، ذهن‌­آگاهی، توجه و هوشیاری (MAAS) و اضطراب و افسردگی بیمارستان (HADS) مورد آزمون قرار گرفتند. داده‌های جمع‌آوری‌ شده با نرم‌افزار ­۲۰-SPSS و آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام تحلیل شد.
یافته­‌ها:نتایج نشان داد که ذهن‌­آگاهی و ناگویی هیجانی قادر هستند، افسردگی و اضطراب زنان قربانی خشونت همسر را به طور معنی­‌دار پیش­بینی کنند.
نتیجه­گیری: ذهن­‌آگاهی و ناگویی هیجانی از عوامل تأثیرگذار در افسردگی و اضطراب زنان قربانی خشونت می­‌باشند که این یافته می‌تواند در برنامه‌­های پیشگیری از اضطراب و افسردگی این گروه و ارائه راهکارهای مختلف درمانی منجر در نظر گرفته شوند.
متن کامل [PDF 520 kb]   (1326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/16 | پذیرش: 1398/9/18 | انتشار: 1398/11/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.