1- دانشیار، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2- کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، faribafaran94@gmail.com
3- دکترای تخصصی، گروه روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
4- دکترای تخصصی، گروه روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
5- دکترای تخصصی، گروه روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (1714 مشاهده)
مقدمه: پژوهش یکی از عوامل مؤثر در ارتقای خدمات مشاوره و رواندرمانی است به همین دلیل سنجش مهارتهای پژوهشی مشاوران ضروری است.
هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی مهارتهای پژوهشی مشاورین ادارات مشاوره دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی منطقه غرب کشور (کردستان، کرمانشاه، همدان، ایلام و دانشکده پرستاری سنقر- اسدآباد) در سال ۱۳۹۷ بود.
روش: در این پژوهش توصیفی ۴۱ نفر از مشاوران ادارات مشاوره دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی منطقه غرب کشور در سال ۱۳۹۷ با روش نمونهگیری سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه سنجش مهارتهای پژوهشی مراه (۲۰۱۰) بود. دادههای پژوهش با روش همبستگی پیرسون در نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در بخش یافتههای توصیفی نتایج حاکی از آن بود که ۶۱% مشاوران زن و ۳۹% مرد بودند، ۶۳/۴% از پاسخگویان در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۱% نیز سابقه کار بین ۱ سال تا ۵ سال داشتند. نمرات میانگین مهارت روششناسی به عنوان میانگین مطلوب ۸/۶±۳/۰۶ و نمرات میانگین مهارت آماری به عنوان میانگین نامطلوب ۵/۲±۲/۰۶ سنجیده شد، همچنین یافتهها حاکی از آن بود که از بین شاخصهای مورد بررسی فقط مقطع تحصیلی افراد با میزان مهارتهای پژوهشی افراد مورد مطالعه ارتباط معناداری داشت. (۰۰۰>P)
نتیجهگیری: به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که میزان مهارتهای پژوهشی مشاوران در حد متوسط بود، ضعف دیدگاه پژوهشی در بعضی از مشاوران و همچنین اولویت دادن ارائه خدمات مشاورهای نسبت به کارهای پژوهشی در حیطه شغلی میتواند عواملی برای این موضوع باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/8/1 | انتشار: 1400/9/6